Nacht van de duisternis

Met zo’n 7 wandelaars uit het COMPAGNON-project trotseerden we de donkere holle wegen en velden van Domein Raversijde. Nadat we letterlijk de zon hebben zien zakken in de zee, wat al meteen het eerste hoogtepunt was,  kwamen de eerste sterren tevoorschijn. Daarmee konden we de ‘Nacht van de duisternis’ aanvangen. We zetten onze eerste stappen in het gereconstrueerde vissersdrop Raversyde. Hier krijgen we meteen de kans om de maan door de telescopen waar te nemen. Vervolgens worden we getrakteerd op een uniek zicht van de oude ambachten, vertolkt door Franse acteurs.

Halverwege de wandeling komen we de net vrijgelaten egels tegemoet. We zwaaien ze nog even uit,  terwijl ze hun herwonnen vrijheid ontdekken. We laten de egels achter ons en houden een korte pauze om even op te warmen. Met een tas soep, warme chocolademelk of Glühwein in de hand worden nieuwe banden gesmeed en oude banden versterkt.

De opkikker heeft ons duidelijk deugd gedaan, want we bevinden ons ondertussen al bij de laatste infostand. De opgewekte grijsaard geeft ons met veel plezier wat uitleg over de uilen die we terugvinden in België.

Na een korte, maar pittige wandeling nemen we afscheid van elkaar. We kunnen met een geslaagde avond de dag afsluiten en kijken al uit naar een volgende ontmoeting.