Compagnons & Vrouwenklap op stap naar Gala of Happiness

FMDO Oostende

Jaarlijks houdt Vayamundo Oostende hun Gala of Happiness, een spektakel van begin tot einde met optredens van bekende Vlaamse artiesten als Paul Michiels (Soulsister) en Dana Winner. Voor de deelnemers uit de FMDO-projecten Compagnons en Vrouwenklap een mooie ervaring in de prachtige setting van het Kursaal Oostende.

De zanger Marvin Gaye is voor vele nieuwkomers een onbekend figuur. Toch was zijn standbeeld aan de piano het decor als ontmoetingsplaats in het Kursaal Oostende, waar hij ooit nog schitterde. Buddy’s en nieuwkomers van het Oostendse buddyproject COMPAGNONS, enthousiaste vrouwen uit het project VROUWENKLAP en enkele leden van Oostendse FMDO-verenigingen waren op tijd voor een boeiende avond.

Het werd een avond vol spektakel. Na een korte introductie over Vayamundo kwam de sfeer in een vol Kursaal er al snel. Paul Michiels, inclusief rode schoenen, zorgde met enkele covers in verschillende talen voor een goeie opwarming. De FMDO’ers stonden al snel op de banken mee te dansen en zingen, in de mate van het mogelijke. Na een dans-intermezzo en een mooi strijkinstrumenten-ensemble was het tijd voor Dana Winner. De engelenstem van vroeger heeft ze nog steeds, en het eerder oudere publiek in het Kursaal smolt weg in hun stoelen.

Helaas was dit het laatste optreden van de avond, maar enkele aanwezigen bleven ook nog eventjes plakken op de after-party mét covergroep. Een geslaagde avond, met dank aan partner Vayamundo voor de tickets die jaarlijks worden geschonken aan FMDO. Volgend jaar staan we er terug, je hoort ons wel!

16230019_870228866453660_1212919765_o