COMPAGNONS : officieel Startmoment

Op de zonnige vooravond van 13 april was er het officieuze startmoment van COMPAGNONS, een buddy-project met nieuwkomers in Oostende. FMDO werkt voor dit project samen met het Sociaal Huis Oostende. Alle geïnteresseerden uit regio Oostende waren welkom voor wat meer uitleg rond dit nieuwe buddy-project, om dan achteraf van een drankje en een hapje te genieten.

Omstreeks 18u kwamen de geëngageerde Oostendenaars binnen, waarbij ze reeds hun favoriete plekje of activiteit in Oostende aan een wasdraad konden hangen.

Na een kort dankwoordje van Sociaal Huis-voorzitster Vanessa Vens, werd een presentatie getoond, waarbij meer informatie rond COMPAGNONS werd gegeven door Xavier Holvoet en Ann Deschacht, beide coördinators van dit buddy-project.

De 50-tal bezoekers kregen daarna de kans om nog wat meer informatie te vragen, waaruit de oprechte interesse bleek. Na de presentatie besloot de grote meerderheid van de aanwezigen zich aan te melden als potentiele buddy binnen COMPAGNONS.

Een hapje en een drankje later gingen de blije gezichten terug naar huis, en werd dit succesvol startschot afgerond. De vrijwilligers die zich hebben opgegeven kunnen in de loop van de volgende weken meer nieuws verwachten voor een intake-gesprek, waarna een koppeling met de nieuwkomers in Oostende zal gebeuren, een ‘match’ tussen een buddy en nieuwkomer.

Wens je meer info rond dit project, stuur gerust een mail naar xavier@fmdo.be of via 0487 61 53 43