COMPAGNONS : eerste matches!

Op 8 juni was het eindelijk zover : de eerste matches binnen het buddyproject COMPAGNONS werden gevormd en samen gebracht. De spanning hing al even in de lucht, wanneer Taif Waleed en Mustafa geduldig wachtten op hun toekomstige buddy. Wanneer hun buddy’s Fem en Cindy uiteindelijk binnenkwamen, verdween die spanning al snel door het enthousiasme van beide dames.

Beide nieuwkomers uit Irak kwamen enkele weken geleden aankloppen bij FMDO omdat ze graag hun Nederlands wouden bijschaven. Ze hadden gehoord over COMPAGNONS en een Oostendse buddy leek wel iets voor hen. Op eigen aanvraag vroegen ze om twee verschillende buddy’s, die geen vrienden waren van elkaar. Zo konden ze zich volledig concentreren om Nederlands te praten. Indien ze samen op pad zouden gaan met twee bevriende buddy’s zouden ze geneigd zijn om teveel Arabisch te spreken met elkaar.

Zo gezegd, zo gedaan en er werden twee sterke, geëngageerde vrouwen gevonden die bereid waren om op vrijwillige basis regelmatig af te spreken met hen. Tijdens de matchinggesprekken werden de telefoonnummers uitgewisseld en leerden de matches elkaar beter kennen. Nadien werden nog enkele afspraken gemaakt en dan was het aan de buddy’s en de nieuwkomers om hun eigen weg te bewandelen (met de nodige steun vanuit FMDO uiteraard).

We wensen de eerste compagnons alvast veel succes!