Cafe Compagnons ‘Kom uit je Schelp’

Zaal Imagine was op 6 oktober de laatste keer het decor voor Café Compagnons, het praatcafé voor buddy’s, nieuwkomers en geïnteresseerden binnen COMPAGNONS. Deze keer was het thema ‘Kom uit je schelp’. De caféhangers konden informatie verkrijgen rond de grootschalige participatie-enquête van Oostende. Maar natuurlijk werd er ook plaats gemaakt voor ontspannende activiteiten tussen de compagnons.

Al snel werd de gezellige zaal opgevuld met enthousiaste compagnons, die nog maar net of al een tijdje zijn gematcht aan elkaar. Aan de tafel werden spelletjes gespeeld (schaken blijkt populair!), samen oefeningen Nederlands gemaakt of leerden de compagnons elkaar beter kennen via een leuke babbel. Vergezeld van een warme tas koffie of thee, zat de sfeer er al snel in en werd het een leuke avond.

Op 1 december wordt een vervolg gebreid aan Café Compagnons, maar dan in een nieuwe locatie! De compagnons kunnen dan samen met hun kinderen testen of ze wel braaf zijn geweest, want de Sint komt langs met zijn Zwarte Pieten en heel wat cadeaus. Eenmalig verruilt de Sint zijn warme nest in Spanje voor OC De Boeie in Oostende (Kerkstraat 35, 8400 Oostende).

Vanaf 2017 zal Cafe Compagnons doorgaan in de Sociale Kruidenier, in een nieuw gebouw op de Torhoutsesteenweg. Iedereen is welkom!

 

affiche-cafe-compagnons-begin2017