8400 Talenten

Ben jij een kapper, kunstenaar, klusjesman/vrouw, naai(st)er, schilder, meubelmaker, …?

Ben je zelf op zoek naar een vrijwilliger in jouw buurt?

8400 TALENTEN helpt jou op weg!

Het project 8400 TALENTEN brengt nieuwkomers, buurtbewoners en organisaties samen en speelt in op twee soorten vragen. Enerzijds vragen nieuwkomers naar oefenkansen Nederlands en willen ze graag meer buurtbewoners leren kennen. Anderzijds zien we bij organisaties, verenigingen  en buurtbewoners de vraag naar vrijwilligerswerk toenemen. Daarom zetten we dit project op voor jongvolwassen nieuwkomers in Oostende die hun talenten willen inzetten tijdens vrijwilligerswerk in hun eigen buurt. Zo oefenen en verbeteren ze ook hun Nederlands en bouwen ze een eigen netwerk op.

Aan de hand van individuele begeleiding en de organisatie van gezamenlijke activiteiten (zoals bijvoorbeeld een vrijwilligersmarkt) gaan we op zoek naar een match tussen de talenten van een nieuwkomer en organisaties, verenigingen  en buurtbewoners met een bepaalde vraag naar ondersteuning van vrijwilligers.

Een nieuwkomer die als elektricien of schilder aan de slag was in zijn land van herkomst kan buurtbewoners helpen bij problemen in huis. Een kapper kan een gratis knipbeurt geven aan mensen op buurtactiviteiten. Een kunstenaar kan een handje toesteken in lokale kunstencentra of musea. Etc. Zo doen nieuwkomers via vrijwilligerswerk ervaring op, leren ze mensen en/of organisaties uit de buurt kennen en bereiden organisaties hun vrijwilligerswerking uit.

Oostende Ontdekt is een blogproject dat onderdeel uitmaakt van 8400 TALENTEN, een blog voor en door jongeren met een migratieachtergrond die Oostende ontdekken. Meer informatie vind je op http://fmdo.be/oostende-ontdekt/.

Meer info? Kom langs bij FMDO Oostende of contacteer Mohamad@fmdo.be of 0484/94 80 65.

Met de steun van het Economisch huis en stad Oostende.